ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ W.T.F. & I.T.F.

Ιστορική συμφωνία μεταξύ της WTF και της ITF 


Η World Taekwondo Federation (WTF) και η International Taekwondo Federation (ITF), υπέγραψαν ένα ιστορικό υπόμνημα, το οποίο θα ανοίξει το διάλογο και θα αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών προς όφελος του συνόλου του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της WTF Chungwon Choue και ο Πρόεδρος της ITF Ung Chang, υπέγραψαν το μνημόνιο στις 21 Αυγ του 2014, σε μια τελετή στο Nanjing της Κίνας, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.
 

Ως μέρος της συμφωνίας, οι καταγεγραμμένοι αθλητές επί του παρόντος στη WTF και στην ITF, θα είναι ελεύθεροι να ανταγωνίζονται στους αγώνες της άλλης ομοσπονδίας σύμφωνα όμως με τους κανόνες του κάθε οργανισμού, δημιουργώντας νέες συναρπαστικές ευκαιρίες και διασφαλίζοντας έτσι πολύ καλύτερους αθλητές taekwondo στον κόσμο, οι οποίοι θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε πολύ καλύτερα τουρνουά taekwondo.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach ήταν παρών για να βεβαιώσει την υπογραφή αυτού του μνημονίου "ορόσημο" και σχολίασε: 
"Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα για το taekwondo , είναι ένα είδος της οικογενειακής επανένωσης. Με κοινές ρίζες και μια κοινή ιστορία, οι δύο ομοσπονδίες ανήκουν στην ίδια οικογένεια και είναι ωραίο να βλέπεις μια τέτοια συμφωνία.
Είναι προς το συμφέρον των νεαρών αθλητών και θέτει ένα γερό θεμέλιο για συνεργασία στο μέλλον."

Μιλώντας μετά την υπογραφή του μνημονίου ο πρόεδρος της WTF Chungwon Choue είπε
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση σας ανακοινώσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε με την ITF. Αναζητούμε πάντα τρόπους για να αναπτύξουμε και να εξελίξουμε το taekwondo προς όφελος των αθλητών και των οπαδών. "

Ο Πρόεδρος της ITF Ung Chang πρόσθεσε:
"Είναι πολύ σημαντικό γεγονός που οι δύο οργανισμοί κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για συνεργασία μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων και προσπαθειών. 
Αυτή είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας μας και θα υπάρξουν περισσότερα για να επιτύχουμε από κοινού."

Πηγή: WTF

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Νέες κατηγορίες παίδων βάσει ύψους υπό δοκιμή στο Taekwondo

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ;